بیست و هشتمین جشنواره هنر در روستا

  

بیست و هشتمین جشنواره هنر در روستا

دبیرخانه جشنواره هنر در روستا بیست و هشتمین دوره این جشنواره را در محل دبیرخانه با حضور جمعی از اساتید دانشگاه، پیشکسوتان نقاشی، دانشجویان هنر در کوتنای قائمشهر برگزار کرد

ر این دوره از جشنواره هنر در روستا، هنرمندان در فضایی سالم و بدون رقابت به صورت آزاد و در بخش موضوعی درخت، به اجرای هنر جدید با زیر شاخه های آن از جمله هنر محیطی، چیدمان، هنر مفهومی و نقاشی و عکاسی پرختند. در بیست و هشتمین دوره جشنواره هنر در روستا گروه های هنری فعال در عرصه هنرهای تجسمی شرکت کرده که می توان به گروه هنری حجم سبز، گروه هنری خانه دوست و گروه هنری مقیم در مچاله اشاره کرد
دبیرخانه جشنواره هنر در روستا، هدف از برگزاری دوره های جشنواره را مختص به هنرمند امروز در محیطی خارج از فضای تعریف شده نگارخانه ها و موزه ها می داند و اساس کارش بازگشت به طبیعت، کار با محیط طبیعی، تصورات مفهومی، تجربه های شخصی و درک درونی زندگی او و تعهد به دیدگاهی گسترده تر از آفرینش هنری از راه کشف خویشتن است.
نشست هنری این جشنواره از ساعت 15 در محل دبیرخانه با حضور اساتید و جمعی از هنرمندان و دانشجویان برگزار گردید. در این نشست حسین روانبخش عضو شورای سیاستگذاری جشنواره گزارش کلی از اقدامات گذشته این جشنواره به حضار ارائه نمود و بیان داشت: جشنواره هنر در روستا فقط منحصر به بحث نقاشی نیست بلکه از عنوان جشنواره کاملا مشخص است که این جشنواره فراتر از نقاشی برنامه های خود را دنبال می کند.
ما در ادامه دوره های جشنواره به خصوص از دوره بیست و هشتم که از صبح امروز آغاز شده و هنرمندان به اجرای برنامه های محیطی و دیگر شاخه های آن پرداختند به این نتیجه رسیدیم که به بحث پژوهش بیشتر از گذشته بپردازیم و این امکان را در اختیار پژوهشگران و هنرمندان علاقمند در این حوزه فراهم کنیم تا این مقوله به صورت جدی تر پیگیری گردد.
در همین راستا در آبان ماه 1390 هفته فرهنگی جشنواره هنر در روستا را در موزه امام علی برگزار خواهیم کرد و برای همین بهتر است تا نگاه های مختلف در حوزه های غیر از تجسمی نیز نسبت به این جشنواره داشته باشیم.
در ادامه جلسه استاد احمد نصرالهی پیشکسوت نقاشی کشور به اهمیت و تاثیر هنر و هنرمندان بر جامعه پرداخت و تاکید کرد: انسان دوپای سرگشته در دوران کهن که نمی توانست سنگ را جابجا کند و در کوران زندگی به غار پناه می آورد و دست به خلق نقاشی از حیوانات می زد، برای حفظ و ماندگاری قبیله اش به این کار می پرداخت.
وی ادامه داد: زندگی این انسان نقاش که بر دیواره های غار حکاکی می کرد در گرو جمع بوده ولی هیچگاه در آن حل نمی شود و جمع هم در گرو آن انسانی است که این اثری بوجود می آورد. یعنی انسان هنرمند و جامعه همیشه و همه جا لازم و ملزوم هم هستند.
وی اشاره کرد : فضاهای هنری و برنامه های هنری صرفا نباید محدود به گروهی مخاطب خاص و انگشت شمار و یا در پس دیوارهای موزه ها و گالری ها باشد بلکه باید این امکان را برای مردم جامعه بوجود آورد تا به تجربه ی زیستی و حضور در پیرامون آثار هنری خارج از نگارخانه ها دست پدا کنند و آنرا از نزدیک تر لمس بمایند.
خلیل سمایی جابلو استاد دانشگاه های هنر مازندران موضوع مورد بحث « هنر و جامعه و محیط زیست » را که برای این دوره از جشنواره انتخاب شده بود مثبت ارزیابی کرد و گفت: در تعریف هنر نظر و دیدگاه های مختلفی وجود دارد که به نظر من هیچکدام آن مطلق نیست.
وی ادامه داد: هنر امروز نوعی شناخت به پیرامون خویش ، جهان ماورا و جهان اجتماعی است که برای شناخت آن دانستن سه جزء اصلی کشف، بیان و دریافت الزامی به نظر می رسد.
وی اشاره داشت: بررسی عمیق و گسترده ی موضوعاتی چون آموزش و پرورش، هنر شهری، مشارکت اجتماعی، توانمند سازی محلی، مشکلات مالکیت، توسط تعامل بین هنر و مشارکت جامعه و محیط زیست انجام می پذیرد.
خلیل سمایی در ادامه صحبت های خود به تاریخ و روند شکل گیری هنر محیطی، هنر مفهومی، لندآرت ، هنر طبیعت و دیگرهای هنرهای مرتبط در جهان بویژه در اروپا و آمریکا و همچنین ایران اشاره کرد.

در این دوره از جشنواره گروه های زیر با اعضای خود شرکت فعال داشتند:

گروه هنری حجم سبز:
جلال الدین مشمولی . ملیحه جهانگیری . فرزانه فاضلی . امید عزیزی . حامد مشمولی . آیدا خوش نژاد . محبوبه عربعلی . خدیجه فلاح . عارفه رحیمی . روجا رضایی . رضا شکاری . حسین انجم روز

گروه هنری خانه دوست:
خلیل سمایی جابلو . محمد رضا رهبر. فاطمه پور ذبیح . فرشته اکبر پور

گروه هنری مقیم در مچاله:
حمید اسدزاده. فروزان سلیمانی . طیبه محجوب . اکبر امینی راد

هنرمندانی که به صورت فردی در این جشنواره حضور داشتند:
حسین روانبخش . مهدی نعمتی نژاد . فرشته زیبایی . رسول کاظمی 

  

http://www.hajmesabz.com/index.php/hajmesabz 

 

 

 

  

 

  

درانتظار اثر خلیل سمائی جابلو عکاس حسین عابدپور 

 

   

 

  

مارخوش خط وخال اثر حمیدفاضلی عکاس حسین عابدپور